Звездата на Реал Мадрид Еден Азар се възстановя добре от операцията на глезена, това заяви селекционерът на Белгия Роберто Мартинес. Той обаче не пожела да посочи срок за завръщане в игра за крилото.

Азар претърпя операцията в Далас миналия месец, след като счупи глезена си. 29-годишният играч изглеждаше, че ще пропусне края на сезона заради контузията. Принудителното спиране на футбола заради пандемията от коронавирус обаче означава, че той все още може да играе през сезона, в зависимост от това кога мачовете в Ла Лига бъдат възобновени.

Азар получи фрактурата си в края на февруари при загубата на Реал от Леванте, като тъкмо се бе завърнал седмици по-рано след тримесечно отсъствие.

"Знам, че се възстановява добре. Той не е далеч от това да се завърне отново, защото няма усложнения“, каза Мартинес през белгийските медии.

„Знаем, че той ще се върне по-силен. Разбира се, имахме и щастието да направи операцията точно преди избухването на пандемията от коронавирус. В противен случай той нямаше да може да пътува или да се лекува извън Мадрид. Имам положително усещане, че Еден ще се върне скоро", допълни още селекционерът на Белгия.