Футболистът на Реал Мадрид Еден Азар говори пред белгийската телевизия RTBL за живота му в испанската столица по време на карантината и за лекуването на контузията му.

„Добре съм. Седя в дома си и се грижа за себе си. В момента се справям по-добре, шевовете ми бяха премахнати миналата седмица. Но в момента имам затруднения да работя. Сега мога да ходя, така че всичко върви добре“, сподели Азар.

„Не казвам, че не мога да се заразя с коронавирус, но си седя в къщата ми, никой не идва в нея и не се срещам с никого. Малко се плаша, като всички останали, но не трябва да го предам на другите. Това е най-деликатното. Имаме хора, които се грижат за нас. Загрижен съм за по-слабите хора, които имат повече проблеми“, добави белгиецът.

Атакуващият футболист взе отношение и за решението Европейското първенство да бъде преместено за 2021 година.

„Надявах се да се възстановя за Евро 2020. Бях разочарован от отлагането му. Всички ще имаме още една година, което е жалко, но глезенът ми ще ми позволи да се върна във форма. Мисля, че сега е трудно за феновете, защото те искат да гледат международен турнир всяко лято. Но също така вярвам, че живота има приоритети“, заяви Азар.

„Първият ми сезон в Реал Мадрид е лош, но не изцяло. Това е година на адаптация. Нека бъда съден във втория. От мен зависи да съм в добра форма догодина. Отборът е добър. За мен това е страхотно изживяване. Все още имам четиригодишен договор“, добави белгиецът.