Иско Аларкон се представя на изключително високо ниво, когато облече екипа на националния отбор на Испания. Доказателството за това е хеттрикът, който реализира при разгромната победа с 6:1 срещу Аржентина на „Уанда Метрополитано“. В Реал Мадрид ситуацията с 25-годишния футболист е малко по-различна, защото той има ограничено време за изява и не получава достатъчно доверие от старши треньора Зинедин Зидан.

Ръководните фактори в Реал Мадрид на този етап не планират да продават Иско, но бъдещето на футболиста зависи единствено от него.

Ако Иско пожелае да напусне отбора и да поеме ново предизвикателство в своята кариера, Реал Мадрид няма да го задържа и ще избере най-добрата оферта, за да го продаде.

Лидерите на Реал Мадрид нямат никакво намерение да се отърват от Иско. Зинедин Зидан знае, че решение за продажбата на футболиста ще бъде много непопулярно, но очаква реакция от страна на самия играч.

Със сигурност отношенията между Зидан и Иско са обтегнати, а за това най-добре говори последното интервю, което футболистът даде след мача срещу Аржентина.

Пред Иско има 70 дни, в които той ще трябва да вземе решение дали ще остане на „Сантиаго Бернабеу“ или ще напусне.  

Разпралият Аржентина Иско: Зизу ми няма доверие в Реал

Интерес към Иско има от Манчестър Сити и Челси. Той може да стане и част от сделката по привличането на Неймар от Пари Сен Жермен. В договора на 25-годишния испанец има откупна клауза в размер на 700 милиона евро.

В Англия: Сити отмъква "възродения" Иско

Реал Мадрид продава 2-3 знакови футболисти