Реал Мадрид се раздели с тежки думи със старши треньора Жулен Лопетеги, който бе уволнен заради слабите резултати от началото на сезона. Мястото му временно ще бъде заето от наставника на дубъла Сантиаго Солари. Аржентинецът може да бъде временен наставник само две седмици, като в този период трябва да бъде назначен нов постоянен треньор, или да му бъде предложен договор.

Лопетеги стана треньор на Реал през лятото със скандал, след като беше обявен ден преди старта на Мондиал 2018. Испанската федерация го уволни, а сега същата съдба го последва и на "Бернабеу".

Ето какво гласи официалното съобщение на Реал Мадрид, в което се обявява уволнението на Лопетеги:

„Бордът на директорите на Реал Мадрид, който се проведе на 29-ти октомври 2018 година, се съгласи да прекрати договора свързващ треньора Жулен Лопетеги с клуба.

Това решение е взето с максималната отговорност и има за цел да промени динамиката, в която се намира първият отбор, когато все още всички цели през сезона са постижими.

Съветът на директорите е на мнение, че има голяма диспропорция между качеството на състава на Реал Мадрид, който има 8 играчи сред номинираните за „Златната топка“, нещо безпрецедентно в историята на клуба и постигнатите до този момент резултати.

Клубът благодари на Жулен Лопетеги и на целия треньорския щаб за положените усилия и извършената работа и им желае успех в тяхната кариера.

Той ще бъде временнно заменен от Сантиаго Солари, който ще води първия отбор на Реал Мадрид от вторник.“

Третият параграф е този, който гласи категорично, че нивото на отбора е много по-високо, отколкото постигнатите резултати от началото на сезона, като се позовава на осемте номинирани футболисти за „Златната топка“, сред които са Тибо Куртоа, Серхио Рамос, Рафаел Варан, Марсело, Иско, Лука Модрич, Гарет Бейл и Карим Бензема.

Антонио Конте иска дългосрочен договор от Реал Мадрид

Преговорите между Реал и Конте зациклиха

Куртоа стиска палци да не работи пак с Конте

Ако Конте поеме Реал, край с хранителните прегрешения

Конте казал "не" на Милан в очакване на Реал

Всичко явно е сигурно: Конте спешно прекрати ваканцията си

Най-големите победи на Барса над Реал Мадрид 

Намек за Лопетеги или предупреждение за Конте - какво каза Рамос?

Лопетеги чака само подписа върху уволнението си

Лопетеги сам и с наведена глава след крушението в Ел Класико

Лопетеги се сбогувал с играчите на Реал Мадрид

Реал Мадрид уволнява Лопетеги, Конте го сменя