Капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос се изказа по доста завоалиран начин след крушението в Ел Класико, което най-вероятно ще струва главата на наставника Жулен Лопетеги. След звучния шамар с 1:5 от Барселона централният защитник или подсказа, че специалистът така и не е овладял съблекалнята, или отправи предупреждение към потенциалния му наследник Антонио Конте.

Разгромът на „Камп Ноу” беше 6-ата загуба за наставника в 14-те официални мача, в които Лопетеги бе начело на „белия балет”. Тя е трета поред за Реал в Ла Лига и срина отбора до 9-ата позиция с 14 точки, докато Барса разполага с цели 21, по силата на които е лидер в подреждането.

Всички мадридски издания тръбят, че до часове специалистът, заради когото Реал предизвика сериозни трусове в испанския национален отбор преди старта на Мондиал 2018, ще бъде освободен. Почти сигурно следващият треньор на отбора ще се казва Антонио Конте.

В миксзоната на „Камп Ноу” Рамос коментира пред представители на медиите, че несполуките на отбора нямат нищо общо с игровия стил, който Лопетеги се стреми да налага. „Често да менажираш играчите е по-важно от тактическите познания”, били точните думи на 32-годишният бранител.

Съблекалнята на Реал Мадрид по принцип минава за една от най-опасните, в които един треньор – с или без солидна визитка – може да попадне. Въпреки това Рамос настоя, че футболистите няма да имат нищо общо с решението, което ще последва, без значение какво ще бъде то. „Винаги съм твърдял едно и също – това не са решения, които са в нашите ръце. До смърт подкрепяме треньора, който е поставен начело. Решенията (за неговата съдба – б.р.) се взимат от онези на върха. Ще видим какво ще се случи в следващите часове.”

„Уважението се заслужава, то не идва даром. Същото е и с името. Ние спечелихме всичко с треньори, които вече познавате. В крайна сметка менажирането на играчите е много по-важно от тактическите познания на треньора”, заяви Рамос.