Реал Мадрид е отправил оферта към Кристиано Роналдо за подновяването на неговия договор. На срещата през седмицата между генералния директор на клуба Хосе Анхел Санчес и агента на португалския футболист – Жорже Мендеш са били обсъждани именно параметрите на предложението.

От Реал Мадрид са предложили увеличаване на заплатата на играча на 25 милиона евро, като с бонусите възнаграждението му може да достигне 32,5 милиона евро на сезон, съобщава радио „Cadena COPE“.

Бонусите зависят от постигнатото от Реал Мадрид през годината – 2 милиона премия при триумф в Шампионска лига, 1,5 милиона евро при спечелване на шампионската титла в Ла Лига и 1 милион евро бонус при завоюване на Купата на Краля.

Друга част от премиите изцяло зависят от Кристиано Роналдо – 1 милион при определянето му за „Най-добрия играч“ от Фифа, 1 милион при спечелване на „Златната топка“, 500 хиляди евро при спечелването на голмайсторския приз в Ла Лига, 500 хиляди евро при изиграването на определен брой мачове.

Кристиано Роналдо е останал изключително разочарован, след като е бил информиран от своя агент Жорже Мендеш за офертата. Португалският футболист не ядосан само заради финансовата страна на въпроса, но и заради поставянето под въпрос на неговия статут в отбора.