Голяма молба за голямата звезда на Реал Мадрид. Лично президентът на клуба Флорентино Перес се е обадил на Кристиано Роналдо да забави развитието около бъдещето и договора си, поне докато отшуми големият трус с напускането на Зинедин Зидан. 

Само пет дни след спечелването на Тринадесетата в Шампионската лига, испанският колос беше разтърсен от оставката на треньора, а тогава всички очакваха ако има подобни трусове, те да са свързани с напускането по-скоро на Роналдо. Просто защото той намекна именно за това веднага след мача с Ливърпул. 

И това развитие е накарало Перес да го помоли да отложат разговорите за бъдещето му веднага след намирането на нов треньор, пише "Марка". Той е поискал от него само да си мълчи пред медиите и да не говори за Реал, докато не стане ясен наследникът на династията на Зизу. 

Роналдо се е съгласил, защото смята, че нещата сега се развиват в негова полза. Той иска подобрени финансови условия по контракта си, защото се чувства пренебрегнат. А с напускането на знакова фигура като Зидан, португалецът е убеден, че сега Реал не може да си позволи втори голям лидер да си тръгне и затова изискванията му ще бъдат удовлетворени. 

Самият той искал да разбере кой ще е новият треньор, преди да предприеме следващия си ход. Според вестника, Роналдо щял да се радва, ако Реал бъде воден от Маурисио Почетино или Юрген Клоп, които бяха сред спряганите кандидати за поста. Развръзка около бъдещето му се очаква до края на юни.