Ръководството на Реал Мадрид взе решение да уволни Жулен Лопетеги, а негов временен заместник на този етап е Сантиаго Солари, който до този момент водеше дубъла на „кралете“. Аржентинецът може да бъде временен наставник само две седмици, като в този период трябва да бъде назначен нов постоянен треньор, или да му бъде предложен договор.

Солари със сигурност ще води Реал Мадрид в предстоящия мач за Купата на Краля срещу Мелия. Той също така се очаква да изведе отбора и в домакинството срещу Реал Валядолид на „Сантиаго Бернабеу“ от 11-ия кръг на Ла Лига.

Сантиаго Солари може да води Реал Мадрид като временен треньор в рамките на 15 дни, след което ръководството на клуба задължително трябва да назначи постоянен наставник или да предложи договор на аржентинския специалист.

Солари може да води Реал Мадрид като временен треньор в мачовете срещу Мелия (за Купата на Краля), Реал Валядолид (Ла Лига), Виктория Пилзен (Шампионска лига) и Селта Виго (Ла Лига).

След двубоят във Виго, ръководството на клуба задължително трябва да обяви името на своя нов постоянен треньор. В помощ на шефовете на Реал Мадрид идва паузата в испанския шампионат, която ще им позволи да се забавят още няколко дни със съобщаването на новия наставник на тима.

Антонио Конте е фаворит за наследник на Жулен Лопетеги на треньорския пост в Реал Мадрид.

Антонио Конте иска дългосрочен договор от Реал Мадрид

Преговорите между Реал и Конте зациклиха

Куртоа стиска палци да не работи пак с Конте

Ако Конте поеме Реал, край с хранителните прегрешения

Конте казал "не" на Милан в очакване на Реал

Всичко явно е сигурно: Конте спешно прекрати ваканцията си

Най-големите победи на Барса над Реал Мадрид 

Намек за Лопетеги или предупреждение за Конте - какво каза Рамос?

Лопетеги чака само подписа върху уволнението си

Лопетеги сам и с наведена глава след крушението в Ел Класико

Лопетеги се сбогувал с играчите на Реал Мадрид

Реал Мадрид уволнява Лопетеги, Конте го сменя