През 2008 година Реал Мадрид е отхвърлил възможността да подпише с Филипе Коутиньо само за сумата от 2 милиона евро. В крайна сметка бразилецът продължи кариерата си в Интер, след това в Ливърпул, а преди няколко дни осъществи трансфер за 120 милиона евро плюс 40 милиона евро бонуси в Барселона.

През 2008 година от Реал Мадрид предпочитат да привлекат бразилеца Алипио пред Коутиньо.

Мигел Анхел Португал признава, че преди десет години от Реал Мадрид са предпочитали да привлекат Алипио пред Коутиньо.

През 2008 година Алипио е определян като „много интересен футболист“. Любопитна подробност е, че тогава той струва повече от Коутиньо – 2,5 милиона евро. Сумата е платена на Васко да Гама.

Кариерата на Алипио не се развива според първоначалните очаквания. Той не ги оправдава и е преотстъпван първоначално на Рио Аве, след това на Бенфика, на Америка, на Ал Шаржа, на Омония, а след това играе за отборите на Аполон Смирни, Лувердензе, Витория, Атлетико Гоянензе, а в момента е в Серия Б на Бразилия, където играе за Вила Нова.

Мигел Анхел Португал разказва, че е разговарял с президента Рамон Калдерон и са обсъждали привличането на Алипио, а само седмица по-късно Интер е взел Коутиньо за 2 милиона евро.  

Барселона - отборът похарчил най-много пари в рамките на един сезон

Как са разпределени 40-те млн. бонуси за Ливърпул от Коутиньо