Вторият най-скъп трансфер в историята на футбола, поне преди да стане факт преминаването за постоянно на Килиан Мбапе в ПСЖ през лятото, беше осъществен само преди няколко дни. Той беше на Филипе Коутиньо от Ливърпул в Барселона. 

Барса пуска 8 играчи на пазара

Каталунците платиха твърда сума от 120 млн. евро за бразилеца, като с бонусите тя може да набъбне до 160 млн. Но по всичко личи, че именно втората сума ще е окончателната за сделката, тъй като бяха разкрити какви са условията за изплащането на въпросните бонуси. А те са изключително лесни за постигане. 

Появата на Коутиньо отпраща ас на Барселона?

Половината от тези 40 млн. евро бонус ще бъдат изплатени в момента, в който Коутиньо изиграе 100 мача с екипа на Барселона във всички турнири. По 5 млн. евро ще бъдат изплащани веднага, когато се случат следните неща: 

Мис Дупе не пропусна да приветства Коутиньо

Първо, когато Барселона се класира за Шампионската лига. Ако го направи и във втория сезон след сделката за играча, въпросните 5 млн. евро се изплащат отново. Второ, когато Коутиньо изиграе 25 мача в турнира и трето, когато клубът спечели Шампионската лига с бразилеца в състава си. 

Суарес изрази радостта си от трансфера на Коутиньо

От всичките тези бонуси, най-трудно постижим изглежда само последният, но и той е в обсега на каталунците, особено като е има предвид какъв дрийм-тийм за бъдещето изграждат те. Иначе бразилецът няма да може да играе за тях в настоящето издание на Шампионската лига.