Реал Мадрид не успя да победи във втори пореден мач в испанското първенство, правейки 0:0 у дома на гостуващия Атлетико Мадрид в пореден мач от Ла Лига. „Кралския клуб”, който бе победен тежко от Севиля през седмицата с 0:3, не съумя да задмине Барселона в класирането, след като каталунците се спънаха по-рано през деня срещу Атлетик Билбао у дома с 1:1. Тъжната вест за Жулен Лопетеги бе, че трябваше да замени на почивката Гарет Бейл, който получи травма. Отборът на Диего Коста пък се превърна първия тим, който не може да бъде победен от Реал в собственото му леговище в шест поредни срещи. Това за последно го е правил Валенсия през 40-те години на миналия век.

Първата сериозна опасност бе пред Антоан Гризман в 18-ата минута, който се озова очи в очи с Тибо Куртоа, но отблизо стреля в главата му и не успя да открие резултата на „Сантиаго Бернабеу”. Второто голямо положение дойде две по-късно, след като Тони Кроос центрира от свободен удар на далечната греда за Гарет Бейл, но ударът на уелсеца с десния крак прелетя встрани.

Секунди по-късно Саул стреля от дистанция, ала и неговия опит не бе в очертанията на вратата. В 37-ата минута Гризман пусна в дълбочина за Диего Коста, но испанският нападател на „дюшекчиите” бе спрян от Куртоа.Още с началото на второто полувреме Реал започна мощно, но и Каземиро не уцели вратата на Ян Облак.  И докато Реал търсеше начин да отбележи, то феновете започнаха мощно да пеят „Роналдо, Роналдо”.

В 65-ата брилянтността на Кроос се прояви за пореден път, намирайки Асенсио сам срещу Облак, но словенският страж на Атлетико се прояви за пореден път по много добър начин.В 77-ата минута пък „белите” подеха атака чрез Дани Себайос, който видя Лука Модрич. Хърватинът подаде към Карвахал, който отправи изстрел, но там отново бе застанал Ян Облак.

Реал със сигурност бе по-силният отбор през втората част, но опитите на „белия балет” бяха неутрализирани от Облак.

В следващия си мач носителят на ШЛ ще влезе в спор с ЦСКА Москва от груповата фаза в турнира на богатите, докато Атлетико приема Брюж.