Европейският клубен шампион Реал Мадрид продължава да притиска лидера Барселона на върха на таблицата в Ла Лига. "Белите" са с равен брой точки с прекия си конкурент - по 13т., шест кръга след началото на сезона.

През седмицата обаче "белете" се сгромолясаха тежко срещу Севиля на "Рамон Санчес Писхуан", губейки с болезненото 0:3. 

Това само потвърди тезата, че от началото на сезона "кралете" изпитват сериозни трудности срещу най-големите клубове на родната сцена. До момента тимът на Жулен Лопетеги се изправи срещу три съперника с по-сериозни амбиции, като и в трите случая не успя да вземе успеха.

Първият бе в дебюта на новия наставник - в двубоя за Суперкупата на Европа, когато тимът отстъпи на градския съперник Атлетико с 2:4 в Талин. Преди две седмици пък Реал не успя да победи неудобния Атлетик Билбао и само гол на Иско през втората част измъкна тима от поражение. В крайна сметка "белите" завършиха при 1:1 визитата си на "Сан Мамес".

Крахът дойде в Андалусия. Само два дни след раздаването на наградите "The Best", на които халфът Лука Модрич спечели наградата за най-добър играч на УЕФА за изминалия сезон, Реал сякаш не бе "съблякал смокинга", изигравайки кошмарна първа част срещу Севиля. 

Този уикенд момчетата на Лопетеги излизат на "Бернабеу" за поредния си голям тест - срещу градския съперник Атлетико, в дербито на Мадрид. Двата тима са разделяни едва от две точки в подреждането, а евентуален успех за "рохибланкос" ще размени позициите на двата тима.

След месец пък за Реал Мадрид предстои най-големият сблъсък в местния елит - срещу Барселона (28 октомври). Ако двата отбора продължават да вървят успоредно в шампионата, първото "Ел Класико" за сезона ще бъде отправна точка за развоя на самото първенство.

След два месеца футбол при Лопетеги обаче равносметката гласи, че шампионът на Европа сякаш все още не може да напипа ритъма срещу най-амбициозните тимове в Испания.

Рамос е незаменим за новия треньор на Реал Мадрид

Куртоа повдигна сериозен дебат в Реал Мадрид

Лопетеги и Симеоне оставят половин милиард евро на пейката

Лопетеги: Не живеем с предишните победи, така че няма да го правим и с предишните загуби

Марсело аут за дербито с Атлетико, пропуска и още два мача