Сезонът за Реал Мадрид приключи още в началото на март и оттогава насам мачовете са истинска агония за големия гранд. Апогеят на безразличието беше поражението от почти изпадналия Райо Валекано в неделя вечерта, която беше десета за "белите" в Ла Лига от началото на кампанията. 

Само че общо във всички турнири тя е 16-а за "кралете". И ако те загубят и последните си три двубоя до края на кампанията, което с оглед на формата им не е съвсем изключено, може да изравнят най-кошмарното си постижение в цялата си 117-годишна история. 

През сезон 1984/1985 отборът записва цели 19 поражения във всички турнири, което досега не му се е случвало. Но с разликата, че през 1985 г. отборът печели утешителната награда в Купата на УЕФА, докато тази година дори не се доближи до калъфките. 

Иначе въпросните 16 загуби във всички надпревари са изравнен антирекорд за Реал през новия век. За последно през 2008/2009 "белите" стигнаха до подобен антирекорд, като тогава загубиха последните си пет двубоя от сезона и след това имаше мащабна реконструкция на състава. Такава се очаква и това лято.