Пол Погба е постигнал предварително споразумение с ръководството на Реал Мадрид относно своите финансови условия при положение, че трансферът му на „Сантиаго Бернабеу“ се реализира, информира „AS“.

Според информацията, Погба ще получава по 12 милиона евро на година, ако сделката се осъществи, което е с около 2 милиона евро повече в сравнение със сегашното му възнаграждение в Манчестър Юнайтед след удържане на данъците.

Халфът се надява трансферът да се финализира до началото на предсезонната подготовка.

Основната причина, поради която Погба иска да осъществи своя трансфер на „Сантиаго Бернабеу“ възможно най-бързо е, че не иска преминаването му в Реал Мадрид да се превърне в сапунена опера, както се случи през лятото на 2016 година, когато напусна Ювентус и премина в Манчестър Юнайтед за сумата от 120 милиона евро.

Желанието на Погба е да заиграе за Реал Мадрид под ръководството на Зинедин Зидан, който също не крие желанието си да има халфа в редиците си. 

Погба иска да играе в Шампионската лига наесен, а с Юнайтед това изобщо не е сигурно. Той бе изпаднал в немилост при предишния мениджър в Манчестър Юн Жозе Моуриньо. След идването на Оле Гунар Солскяер показа признаци на съживяване, но в последно време отново зацикли, а в Англия редовно отбелязват незавидната му спортна форма.