Капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос по категоричен начин опита да пресече слуховете, че е имал ключова роля за завръщането на Зинедин Зидан като треньор на испанския гранд. Бранителят в същото време не скри радостта си, че легенда като Зизу отново се е завърна у дома.

Крахът, който Реал Мадрид претърпя само в рамките на броени дни през този месец – две загуби от Барселона (едната довела до елиминация в полуфиналите за Купата на Краля) и отпадането срещу Аякс в 1/8-финалите на Шампионската лига, принуди „белия балет” да уволни втори наставник през този сезон (Сантиаго Солари пое по пътя на своя предшественик Жулен Лопетеги), а Зидан се завърна за втори път начело на „лос бланкос” след 3-те поредни трофея от Шампионската лига, които завоюва.

„Промените могат да окажат позитивно влияние. Ние изживяхме паметни и чудесни мигове със Зизу. Истинска радост е, че той отново е у дома”, коментира 32-годишният Рамос.

„Неговото завръщане е добра новина за всички играчи. Това не беше решение, което взех аз, каквото и да си мислят хората.”

„Аз съм капитан на отбора и когато ме питат, давам своето мнение. Никога не съм командвал, нито пък съм имал подобни амбиции”, допълни Рамос.