Завръщането на Зинедин Зидан ще има благоприятен ефект върху Реал Мадрид и един от положителните моменти от неговото пристигане може да бъде възраждането на Марко Асенсио, който от известно време не е в най-доброто си състояние.

Асенсио не бе сред играчите, на които Сантиаго Солари имаше доверие, както Иско, Марсело, Кейлор Навас и Гарет Бейл. В същото време изпълненията на самия Асенсио донякъде са далече от онова, което той демонстрира при първия етап на Зинедин Зидан на „Сантиаго Бернабеу“.

Именно при Зизу Асенсио придоби увереност и способността да изпъква над останалите.

Сега завръщането на Зидан на „Сантиаго Бернабеу“ позволява на играча с номер 20 да си възвърне доверието и следователно да възстанови формата си.

Асенсио попадна в спортна депресия, която го погълна по време на 43-дневния процес на възстановяване след контузията, която получи през сезона. Тази принудителна почивка му струваше скъпо и той не успя да се утвърди в стартовия състав на Солари. Пристигането на Зидан трябва да вдъхне нов живот на играча, особено след като френският треньор е много топъл в отношенията си с испанския футболист. Зизу му вярва, обича го и разчита на него.

Асенсио е играчът, на който Зидан разчита и искрено вярва. Когато Реал Мадрид разполагаше с тризъбеца в атака, Марко бе част от план „Б“ на Зидан и често бе използван от французина като жокер. Асенсио рядко се проваляше, напротив максимално се възползваше от възможностите, които се откриваха пред него.

Зидан е имал лична среща със звездата на тима Марко Асенсио. По време на нея французинът е уверил 23-годишния халф, че ще разчита на него и го е посъветвал да не напуска клуба. "Ти ще играеш ключова роля в този отбор. Искам да бъдеш с нас", е казал Зидан.

Ръководството на Реал и президентът Флорентино Перес са съгласни с позицията на треньора.

През настоящия сезон испанецът записа 22 мача в Ла Лига, в 14 от които беше титуляр. Той вкара 1 гол и направи 5 асистенции. 

Способностите на Асенсио може би най-добре бяха демонстрирани, когато той вдъхнови Реал Мадрид в Суперкупата на Испания срещу Барселона. Той също така имаше ключова роля през миналия сезон в мачовете от Шампионска лига срещу Пари Сен Жермен и Байерн.

„Сантиаго Бернабеу“ отново може да бъде щастлив за нападателя от Майорка. Асенсио може да се върне към предишната си форма, а Зидан е точното лекарство, от което се нуждае.