Звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо е убеден, че е прав в своята идея да напусне отбора, след като президентът на клуба Флорентино Перес не е готов да изпълни обещанието, което му даде преди финала на Шампионската лига в Кардиф през 2017 година.

Флорентино Перес обеща на Роналдо да му увеличи заплатата и да го превърне отново в най-добре платения футболист в света. В момента португалецът отстъпва драстично по този показател на Неймар и Лионел Меси.

Много от специалистите твърдят, че не става само въпрос за пари, но Кристиано счита, че е най-добрият футболист в света и съответно заплатата му трябва да бъде най-голямата.

Постоянните слухове за трансфер на Неймар в Реал Мадрид също не са в интерес на Кристиано Роналдо. Той не желае да играе заедно с бразилеца и не му харесват постоянните спекулации. Именно Неймар е една от основните причини, за да се заговори за възможно напускане на Кристиано на „Сантиаго Бернабеу“.

Португалският футболист има сериозни проблеми за решаване с испанската прокуратура. Към момента Кристиано не получава никаква подкрепа от клуба и това го поставя в още по-деликатна ситуация. Той имаше желание да види повече признаци на подкрепа от страна на Реал Мадрид, но клубът остана настрана от неговия проблем.