Един от символите в състава на Барселона Жерар Пике гостува в хумористично шшоу в навечерието на градското дерби с Еспаньол този уикенд. В изказването си той не пропусна да пусне тънки шеги към "папагалчетата" и техните фенове, както и, разбира се, към големия враг - Реал Мадрид. 

По време на всеки мач привържениците на градския съперник не спират да обиждат бившия испански национал. Той обаче призна, че се забавлява на креативността им, а после стовари и тежък удар по Еспаньол в навечерието на битката. 

"Трябва да им призная на феновете на Еспаньол, че са много креативни. Не знам как им идва на ума да измислят такива неща, даже ги събират в една песен. Успяваха да нарекат мен "копе*е", да кажат, че Шакира имала опашка, както и че децата ми всъщност са направени от техен играч. Как успяват да измислят всичко това, не знам."

"Но ще им кажа само, че имам още две години договор с Барселона, а вече мога да се пенсионирам, ако искам. Имам повече пари, отколкото е техният бюджет за една година. Те разполагат с 57 млн. евро, аз разполагам с много повече", заяви през сълзи от смях Пике. 

И, разбира се, не пропусне да се заяде с големия съперник Реал Мадрид. На въпрос от водещите: "Колко пъти прави секс този месец?", той отговори с: "Този на "Сантиаго Бернабеу" да го броя ли?" и отправи лукав поглед към журналистите.