Новината, която всички фенове на Реал Мадрид тайно се надяваха да чуят от известно време, вече е факт - Зинедин Зидан се завърна начело на отбора. Сега, когато всичко това вече се е случило, испанските медии разкриха и начина, по който босът Флорентино Перес е успял да убеди Зизу да поеме "белите" отново само 10 месеца, след като ги напусна. 

Президентът на клуба е трябвало да изпълни три изисквания на френския специалист, които са били задължителни за положителния му отговор - да му увеличи драстично заплатата, да му осигури нови звездни попълнения от лятото и да му гарантира абсолютната спортно-техническа власт. 

Зидан е получил уверение, че през летния трансферен прозорец в отбора му ще акостират поне двама играчи от най-висок калибър, както и ще бъдат привлечени някои по-обещаващи млади таланти за дълбочина в състава. Той смята, че настоящият състав е почти изчерпан в този си вид и има спешна нужда от освежаване. 

Колкото до пълната власт, Зизу е поискал този път всяко едно спортно-техническо решение да се изпълнява от ръководството единствено и само с неговото пълно съгласие. В предишния му престой имаше случаи, в които той беше прескачан от Флорентино Перес.

Като например този, в който босът се договори с Кепа Арисабалага, без да пита треньора дали му трябва. Или пък желанието на Зидан Гарет Бейл да бъде продаден, на което отново президентът наложи еднолично вето. Сега такива своеволия от негова страна няма да има. 

И не на последно място в преговорите е стоял и въпросът за заплатата на специалиста, пише вестник "Ас". В неговия случай високото възнаграждение било въпрос на престиж и доверие от страна на ръководството, не толкова на нужда от средства. В предния си престой на "Бернабеу" Зидан не беше дори в Топ 10 на най-скъпоплатените треньори в света, а сега ще е дори в Топ 5.