От Барселона и Атлетико Мадрид отрекоха тирижираната информация от радио „Cadena SER“ и радио „Cadena COPE”, че президентът на каталунците Хосеп Мария Бартомеу е разговарял със своя колега Енрике Сересо и го е информирал официално, че клубът възнамерява да активира освобождаващата клауза, която е записана в договора на Антоан Гризман и възлиза на 100 милиона евро.

„Информацията не отговаря на истината“, казаха от Барселона пред „Mundo Deportivo“.

В същото време от Атлетико Мадрид потвърдиха, че от Барселона преди няколко седмици са се свързали с тях, за да започнат преговори за Гризман, но отговорът на „дюшекчиите“ е бил, че в договора на французина има записана освобождаваща клауза и те нямат намерения да водят разговори за неговата продажба.

Оттогава никой от Барселона не е влизъл в контакт с представителите на Атлетико Мадрид.

Антоан Гризман обяви, че неговото желание е да бъде наясно със своето бъдеще преди началото на Мондиал 2018.

Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу обяви в понеделник в интервю за радио „Каталуня“, че е имал контакти със сестрата на Гризман, която е и негов агент.

Изпълнителният директор на Атлетико Мадрид Мигел Анхел Хил Марин заяви, че всички в клуба са уморени от отношението на Барселона спрямо случая с Антоан Гризман и постоянните информации, които излизат през последните дни свързани с бъдещето на френския футболист.

„Омръзна ни отношението на Барселона. Президентът им, главният им мениджър, един от футболистите им говорят за бъдещето на един играч, който има действащ договор и след няколко дни ще играе на финала на Лига Европа. Това изглежда абсолютна липса на уважение към Атлетико Мадрид и към всичките ни фенове“, коментира изпълнителният директор на клуба.

„Позицията на Атлетико Мадрид в това отношение е много ясна и многократно е била публично оповестена. Никога не сме водили преговори за продажбата на Гризман и нямаме намерение да го правим. Лично казах на президента на Барселона преди няколко месеца, че играчът не се продава. Също така го накарах да види, че поведението му е меко казано неподходящо и противоречи на целостта на състезанието, тъй като през сезона се борихме за титлата с Барселона в Ла Лига. Той непрекъснато оказва натиск върху един от най-важните играчи в нашия отбор. Аз също така тогава му казах, че Атлетико Мадрид ще поиска от съответните органи наказание за Барселона заради тяхното неправомерно поведение“, добави той.

„Надявам се, че след това мое изявление ще оставим спортистите да се насладят на този момент – финала в Лига Европа и да се подготвят максимално добре за него“, каза още Хил Марин.