Барселона вече има предварително подписано споразумение с Антоан Гризман, който ще заиграе на „Камп Ноу“ от следващия сезон. Каталунците са се подготвили изключително внимателно относно правилата на ФИФА, за да може да избегнат евентуална санкция относно трансфера на френския футболист.

 Барселона законно обвърза подписването на Антоан Гризан, за да избегне каквото и да било наказание от страна на ФИФА, твърди „El Pais“.

През последните два месеца адвокатите на Барселона са били информирани за евентуалното наказание, което може да бъде наложено на клуба. Те са проучили много внимателно правилата на ФИФА, за да спазят всяка една буква при предварителното споразумение, което е подписано с Гризман.

Антоан Гризман има договор с Атлетико Мадрид до лятото на 2022 година, а освобождаващата клауза, която е записана в него възлиза на 100 милиона евро.

Правната служба на Барселона, начело с Роман Гомес Понти са стигнали до извода, че ФИФА не може да се намеси, тъй като двата клуба са членове на една и съща футболна асоциация. Регламентите на ФИФА за трансферите на играчи важат само за международни трансфери и се отнасят до конкретните разпоредби на всяка асоциация. По този начин Атлетико Мадрид ще бъде ограничен да подаде официална жалба до Ла Лига, която в регламентите си включва забрана за водене на преговори с играч от друг клуб шест месеца преди края на договора му. Съществуването на освобождаваща клауза в контракта на съответния играч води до обезсилването на този регламент.