Зинедин Зидан официално се завърна на треньорския пост в Реал Мадрид. Французинът подписа договор до юни 2022 година, съобщиха от клуба.

Специалистът заменя Сантиаго Солари. Решението за треньорската рокада бе оповестено след среща между шефовете на Кралския клуб.

Футболистите на „белия балет“ са били информирани за промяната още сутринта в понеделник. Именно тогава и Солари, който също е бил в течение, се е сбогувал с тима.

"Футболистите нямат общо с решението ми".

източник: Gulliver/Getty Images

Зидан се завръща на треньорския пост 284 дни, след като напусна. Той бе начело на „лос меренгес“ от януари 2016-а до май 2018 година, като си тръгна часове, след като изведе тима то трети пореден трофей в Шампионската лига и общо 13-ти в историята на клуба. Докато Зизу ръководеше „балета“, мадридчани спечелиха общо 9 отличия, сред които и титла в Примера.

След като Зидан обяви, че иска да се оттегли, Жулен Лопетеги бе обявен за негов наследник. С него начело Реал Мадрид започна настоящия сезон. Под ръководството на бившия национален селекционер на Испания обаче, отборът бе колеблив и така се стигне до назначаването на Сантиаго Солари.

Четири европейски гранда се целят в Зидан

Проблемите не бяха разрешени, а Солари оставя „лос меренгес“ на временното трето място в класирането на Ла Лига, на 12 точки зад лидера Барселона. Мадридчани бяха отстранени на полуфиналите за Купата на Краля от Барса, а през миналата седмица Аякс детронира „лос бланкос“ в Шампионската лига. Холандският гранд се наложи с 4:1 в осминафиналния реванш на „Сантиаго Бернабеу“ и така навакса изоставането си в резултата след първата среща (1:2), и продължи към следващата фаза.

Още по темата:

Зидан: Обичам президента и клуба, затова съм отново тук

350 млн. евро убедили Зидан да се завърне

В Испания: Зизу ще бъде новият-стар треньор на Реал Мадрид 

Жената, която стои в сянката на Зинедин Зидан