Реал Мадрид посреща Барселона на “Сантиаго Бернабеу” в битката на титаните в испанския футбол, наречена Ел Класико. Двубоят е в събота от 14:00 часа и предвещава стихийни емоции, каквито само тези два гранда могат да предложат.

Анализите преди двубоя вече стартираха, като според “Marca” наставниците на двата отбора няма да разчитат на изненадата, като тактика в двубоя.

Иниеста: Сблъсъкът с Реал няма да реши титлата

Не се очакват големи промени в съставите и на двата тима. По всяка вероятност старши треньорът на “белите” Зинедин Зидан ще заложи на същите 11, с които завоюва Шампионската лига в Кардиф в края на миналия сезон, както и Световното клубно първенство преди броени дни.

В защита ще действат  Даниел Карвахал, Рафаел Варан, Серхио Рамос и Марсело. Каземиро ще бъде позициониран пред дефанзивната четворка.

Тони Кроос и Лука Модрич ще застанат от двете страни на Иско, който ще действа непосредствено зад Карим Бензема и Кристиано Роналдо.

Луис Суарес резна Роналдо за шпалира

Гарет Бейл ще остане на резервната скамейка, тъй като все още не е навлязал в оптималната си форма след множеството контузии.

Въпреки това уелсецът записа добри минути по време на Световното клубно първенство и френският специалист смята да го използва като скрито оръжие, което да пусне в действие при необходимост.

Френският специалист не може да се оплаче от проблеми с контузени футболисти, което си е истинска привилегия.

Роналдо и Бензема тренират във фитнеса преди Ел Класико

Ситуацията в Барселона сама по себе си не е кой знае колко по-различна. Единствената промяна може да настъпи в защита, където за поста десен краен бранител се конкурират Серхи Роберто и Нелсон Семедо.   

В средата на защитата Жерар Пике по всяка вероятност ще си партнира с Томас Вермален, въпреки че и Хавиер Масчерано е напълно възстановен от контузията си.

Наставникът на “блаугранас” Ернесто Валверде няма да може да разчита на контузените на Усман Дембеле, Жерард Деулофеу и Пако Алкасер, което на практика означава, че отборът ще играе във формация 4-4-2. 

Паулиньо ще играе в средата заедно с Иван Ракитич, Серхио Бускетс и Андрес Иниеста. В атака пък ще действа бойното звездно дуо Лионел Меси и Луис Суарес.