В навечерието на големия мач Реал Мадрид - Барселона на 23 декември, една от най-обсъжданите теми в Испания е дали каталунците ще направят шпалир на големия си враг на неговия стадион заради току-що спечелената титла от Световното клубно първенство. 

Каталунците категорично отказват да окажат тази чест на съперника, докато от мадридските медии ги обвиняват в липса на феърплей в тази посока. Бившата звезда на Барса Гилермо Амор, който сега е директор по институционалните връзки в клуба, обяви официално причината тимът да не прави такъв шпалир за Реал. 

А тя е, че "в този клуб правим шпалир само за шампиона в турнир, в който и ние сме участвали и когато играем веднага с въпросния първенец, а сега няма такъв случай." Поне така гласи официалната позиция на лидера в Примера дивисион. Но Амор и Барса бяха хванати в лъжа от вестник "Ас". 

Изданието припомня случай от 2006 г. Тогава играчите на каталунците правят шпалир за съперниците си от Севиля в битката им на 13 май. Причината е, че андалусийците са спечелили Купата на УЕФА, турнир, в който съперникът им не е участвал този сезон. 

От Барса обаче имат своя коз за този акт. Причината е, че в същия мач шпалир направиха и играчите на Севиля, тъй като малко по-рано каталунците спечелиха титлата в Испания. Така че е имало споразумение между двата тима. Но от "Ас" натъртват силно на факта, че "блаугранас" са правили шпалир на отбор, с който не са спорили за отличие.