Ръководството на Атлетико Мадрид смята да сезира ФИФА за неправомерни действия от страна на Барселона, съобщава “The Sun”. Според британското издание “дюшекчиите” подозират, че се водят тайни преговори между агентите на нападателя Антоан Гризман и шефовете на каталунския гранд.

От Барса потвърдиха, че са влезли в контакт с Гризман

Френският нападател подписа нов договор с “рохибланкос” през изминалото лято. Контрактът му е в сила до 2022 година, а според правилника на международната федерация подобни разговори с цел трансфер са абсолютно забранени.

Симеоне: Гризман ще бъде свободен да си тръгне... в един момент

Също така “дюшекчиите” са на мнение, че “блаугранас” играят нечестно, опитвайки са да разваляват атмосферата в тима. Освновна причина за това е, че в момента възпитаниците на Диего Симеоне са най-близо до лидера Барселона в класирането, макар и на цели 6 точки.

Атлетико Мадрид задмина Валенсия и преследва Барселона

Припомняме, че Барселона отнесе сериозно наказание от ФИФА през 2014 година заради нарушения на каталунския клуб в сделките с международни играчи под 18-годишна възраст. Тогава “блаугранас” нямаха право на входящи и изходящи трансфери в рамките на 14 месеца.