Капитанът на Барселона Андрес Иниеста заяви, че дори да се стигне до раздяла между него и клуба, той никога не би играл в друг испански тим. Това прави съвсем реална вероятността Ла Лига да загуби един от най-бляскавите си играчи за последното десетилетие.

Предвид факта, че плеймейкърът вече е на 33 години, е напълно нормално да се шуми около бъдещето му. В случая обаче не се обсъжда евентуалното му оттегляне от футбола, а дали Барса ще продължи да има същото доверие в една от знаковите си фигури.

Значението зад странното вдигане на Купата от Иниеста

През отминалия сезон 2016/2017 Иниеста записа едва 13 шампионатни мача като титуляр, а този факт се дължи на редицата контузии, които споходиха ветерана. Сега въпросът е дали „блаугранас” ще предприемат важна стъпка, като предложат ново споразумение на играча. Настоящият контракт на Иниеста изтича на 30 юни 2018 година.

„Ако не се откажа като футболист на Барселона, никога няма да играя срещу клуба”, заяви Иниеста пред „Онда Серо”.

Какво да очакваме от Барса на Валверде?

„Моите чувства не биха ми позволили да играя срещу тях. На този етап това са само разсъждения и мисли… Нямам причина да не подновя договора си.”

„Остава ми още година по контракта и ще преценя. Това не означава, че обезателно няма да преподпиша, но трябва да си направя равносметка. Тук не става дума за пари, а за чувства. Серия лични и спортни фактори се съчетават, затова трябва да помисля върху много неща, преди да взема честно решение”, заяви Иниеста.