Капитанът на Барселона Андрес Иниеста намекна, че в бъдеще неговият съотборник Серхио Бускетс може да поеме отговорността да носи лентата. Именно това беше посланието зад странния начин, по който каталунците вдигнаха спечелената снощи Купа на Краля.

„Блаугранас” надвиха скромния Алавес с 3:1 на „Висенте Калдерон” и се поздравиха с трофея за 29-и път в своята история. Като капитан на тима Иниеста трябваше да получи последен медала си, както и да вдигне трофея. Учудващо за мнозина, до него в същия миг беше Бускетс, с когото заедно триумфално разтърсиха Купата над главите си.

Серхио Бускетс и Андрес Иниеста

източник: Gulliver/Getty Images

Магията на Меси спаси сезона на Барса

Предвид нестихващите слухове около бъдещето на Иниеста в Барса, мнозина разтълкуваха жеста като признание, че 33-годишният играч действително си тръгва. Жестът действително беше един вид „предаване на щафетата”, но не и по този начин.

„Просто имах нужда от малко помощ”, обясни Иниеста след това. „Няма нищо по-различно на хоризонта. Мисля, че е хубаво Буси да свиква за в бъдеще.”

Босът на Барса с мистериозно изказване относно селекцията

„Всеки един финал винаги коства усилия, за да бъде спечелен, нищо че бяхме определяни като фаворити. Бяхме ефективни в специфични мигове от мача и постигнахме целта да завършим сезона с Купата на Краля.”

Естествено, опитният испанец не скри разочарованието си от факта, че трофеите в Ла Лига и Шампионската лига се изплъзнаха на отбора. „Когато не постигаме всичките си цели, не можем да считаме сезона за добър. Трябва да полагаме повече усилия, за да играем добре. В другите турнири не успяхме да го сторим и бяхме наказани”, заяви Иниеста.