Реал Мадрид беше унизен в Ел Класико на "Камп Ноу" с 1:5. Но дори и след този погром наставникът Жулен Лопетеги не смята да подава оставка, а се надява да получи време до април, за да развие стратегията си. 

"Има още много време до края на сезона и аз имам пълно доверие на тази група футболисти. Днес понесохме много тежък удар и въпреки че се чувствам много тъжен, аз оставам треньор на този отбор с пълните си сили."

"Аз съм достатъчно силен и знам, че имам силите да преобърна нещата и събитията до края на сезона. Искам да видя каква ще е ситуацията ни в края на април", сподели Лопетеги на пресконференцията минути след унижението. 

Но колкото и да вярва в способностите си, няма да получи шанса да изкара сезона начело на Реал. Редица испански медии са категорични, че президентът Флорентино Перес вече е взел решението да го уволни и ще му го съобщи или късно тази вечер, или най-късно в понеделник сутринта. 

Веднага след като Лопетеги се раздели с поста си, на неговото място ще бъде назначен Антонио Конте, който вече разреши всичките си проблеми около престоя в Челси и вече е напълно свободен да застане начело на Реал.