Изявите на агента на Гарет Бейл Джонатан Барнет, напоследък са в пъти повече от изявите на клиента му по футболните терени. В последните няколко седмици Барнет коментира настоящето и бъдещето на уелсеца пред кого ли не. 

Само преди месец агентът заяви категорично, че Бейл няма да ходи никъде в следващата една година и твърдо остава в Реал. Тази зима уелсецът наистина остана в Мадрид, но по всичко изглежда, че лятото ще поеме към друга дестинация, въпреки че остават още 2 години до изтичането на договора му с "Белия балет". Това накара Барнет да си припомни офертата към Бейл от китайски клуб, чието име така и не стана ясно на футболната общественост. 

"Бейл получи оферта, на която нямаше как да откаже, но Реал Мадрид не пожела да го пусне. От Китай просто не успяха да платят сумата, която Мадрид искаше."

"Той бе готов да създаде наследство, имаше идеи да развие китайския футбол. Печелил е всичко, което може да се спечели. И то много пъти", заяви Барнет.

Тогава азиатският тим бе готов да плаща на крилото по 1 млн паунда на седмица, но от испанския гранд оповестиха, че сделката пропада.

"Можеше да се превърне в първия велик футболист в Китай, но не стана. Парите също имаха значение, щеше да се превърне в най-добре платения играч на Земята."

"Вече не се интересува от други оферти. Историята с Китай бе съвсем различна, но сега играе за Реал Мадрид", заяви агентът.

Бившият тим на Бейл, Тотнъм, също вярваше, че може да си върне уелсецът, но 30-годишният футболист трябваше да се съгласи на доста голямо орязване на месечното възнаграждение, което не бе по вкуса му.

Барнет смята, че подобно завръщане вече е невъзможно.

"Той се чувства добре в Мадрид, децата му са тук от малки и говорят испански, колкото и да не ви се вярва. Целият му начин на живот е фантастичен. Преди 2 дни бях в Мадрид, беше 15 градуса - прекрасно. А тук е ужасяващо студено. Защо да се връща тук?"