Агентът на Гарет Бейл, Джонатан Барнет, защити своя клиент, който бе нападнат от феновете на Реал Мадрид. "Белия балет" отпадна безславно от Купата на Краля, записвайки поражение от Реал Сосиедад, а уелсецът бе заснет да напуска стадиона 10 минути преди последния съдийски сигнал. Според Барнет причината за това е, че Бейл е опитал да избегне трафика след двубоя. 

30-годишният футболист не се появи в игра за "белите", тъй като не попадна в състава на Зинедин Зидан, и изгледа 80-е минути от скамейката. 

"Той искаше да избегне трафика и да се прибере навреме вкъщи. Той не бе в състава и искаше да се прибере. Не можете да го убиете за това. Те загубиха, а той бе доста разстроен", заяви Барнет. 

Бейл записа участие само в 12 мача в Ла Лига и въпреки че е вече възстановен от контузиите, Зидан все пак реши да не разчита на него за последните три двубоя на тима. 

Според "Марка" френската легенда смята, че уелсецът не се старае достатъчно на тренировките и това е основната причина да го оставя винаги на скамейката.