Жозе Моуриньо трудно намери думи да обясни случилото се на полуфиналния мач реванш от Шампионската лига между Ливърпул и Барселона, който със сигурност ще влезе в историята на турнира като един от най-великите мачове.

Ливърпул сътвори немислим обрат срещу един от колосите на световния футбол. Тимът на Юрген Клоп отстрани Барселона, след като победи с 4:0 и въпреки загубата в първия мач с 0:3, англичаните намериха място на финала в Мадрид.

„Четвъртият гол, ако видите такъв на мач на деца под 14 или 15 години, бихте си казали, че те не разбират футбола и трябва да учат как се играе тази игра. Говорим за най-добрите играчи в света и когато допуснеш такъв гол, това показва какво е състоянието ти. На почивката казах, че ако Ливърпул вкара втори гол, атмосферата ще бъде много трудна, особено когато Ливърпул атакува техния сектор. Вратата пред Копа е тази, на която обичат да решават мачовете си и да атакуват през второто полувреме”, коментира Моуриньо.

„Барселона притежава някои от най-добрите играчи в света. Нормално е за тях да играят срещу Реал Мадрид, да участват във финала на Шампионската лига, в полуфиналите почти всеки сезон. Наистина ми е много трудно да обясня и да повярвам, че спечелиха първия мач с 3:0 и загубиха втория с 0:4. Искам да чуя как Валверде ще обясни това. Вярвам, че ще му бъде много трудно да го направи”, каза още той.