Ливърпул постигна исторически успех в Шампионската лига, след като отстрани Барселона с един от най-великите обрати. Мърсисайдци паднаха с 0:3 в първата среща, но на своя "Анфийлд" разбиха именития съперник с 4:0 и си извоюваха място на финала в Мадрид. 

Тази радост обаче изглежда ще бръкне дълбоко в джобовете на феновете. В минутите след последния съдийски сигнал мнозина от тях пробвали да си купят пропуски от официалните места за продажба, само за да разберат, че спекуланти са изкупили почти всички пропуски и сега ги предлагат "на черно" за повече от 4 хил. паунда бройката. 

Самолетните компании също смятат да направят бързи пари от този успех на англичаните. В деня преди мача по нискотарифните компании е могло да се намерят директни билети от Ливърпул до Мадрид само за 40 паунда. 

Но 10 минути преди края на мача най-евтиният билет на компаниите е бил на стойност... 650 паунда. А с последния съдийски сигнал цените са скочили на 750 паунда за най-евтините места в икономична класа. Така фенове на мърсисайдци се шегуват в Туитър, че ще им излезе по-евтино да стигнат до Мадрид с полет през Ню Йорк, та даже и ще им останат пари за алкохол.