Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо леко неглижира качествата на звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо, като заяви, че смята бразилският Роналдо за най-добрия на всички времена.

Кой е Играч №1 в Юнайтед според Моуриньо?

"Роналдо Назарио е най-добрият Роналдо за всички времена! Никога не съм виждал някого като него", сподели Специалния в новия документален филм за кариерата на своя ментор сър Боби Робсън. 

Както е известно Роналдо преминава в Барселона през 1996 година, когато привлича главно вниманието на тогавашния наставник на каталунците сър Боби Робсън. Феномена остава само един сезон в испанския гранд, но категорично оправдава доверието на наставника си като вкарва 47 гола в общо 49 мача, като по този начин извежда каталунците до спечелването на Купата на носителите на национални купи, Купата на Краля и Суперкупата на Испания. 

Двама от Юнайтед чуха присъдите си лично от Жозе

Според Моуриньо Роналдо е достигнал до пика на своята кариера именно под ръководството на сър Боби Робсън.

"Беше най-добрата година в кариерата на Роналдо. Той (б.р. Боби Робсън) беше като баща за него. Той разбираше отлично личността му и му даваше свобода да изразява себе си на терена", допълни Специалния.

Легендарният бразилски футболист сложи край на на кариерата си през 2011 година, когато се подвизаваше в тима на Коринтианс. В кариерата си нападателят е реализирал общо 352 гола в 518 мача.