Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо призна, че би останал на “Олд Трафорд”  за по-дълго. Португалският специалист обаче категорично отхвърли възможността да се задържи начело на тима, колкото Арсен Венгер в Арсенал (22 години).

Контрактът на Специалния изтича през лятото на 2019 година, но има опция за удължаване за още една.

Жозе протегна ръка към Венгер: В бъдеще може да сме приятели

“Виждал съм се, че го правя, но новата концепция на медиите, социалните мрежи, индустрията, начина, по който хората могат да изразяват и повлияват на чуждото мнение. Това е твърде голям натиск - не само за мениджъра, но и за клуба", каза Моуриньо пред "Sky Sports".

"Невъзможно е някой да се застои дълго време, особено без никакъв успех. Не е възможно да останеш като мениджър, да пробваш до четири или пет години да спечелиш трофей и да подобриш играта на тима си. Не мисля, че биха ми позволили такова нещо”, добави той.

Моуриньо: Няма как Де Хеа да напусне Юнайтед

“В другите клубове, в които съм бил, на този етап вече съм си мислил: “А сега накъде?”. Имаше неща, които наистина исках да направя – да отида в Италия, в Испания. Към този момент обаче няма нищо такова и не искам да правя нищо различно от това, което правя в момента”, призна още Специалния.