Опорният полузащитник на Реал Мадрид Лука Модрич показа ясно как очаква да се развие неделното Ел Класико срещу Барселона. Хърватския национал заяви, че по всяка вероятност след мача ще трябва да утешава своя сънародник Иван Ракитич, който защитава цветовете на каталунците.

Двата гранда на Ла Лига ще излязат един срещу друг на „Сантиаго Бернабеу“ в 174-ия шампионатен сблъсък помежду си. „Кралете“ имат преднина от 3 точки на върха в класирането, като имат и мач по-малко от своя опонент. Това означава, че всичко друго освен победа за Барса ще предреши почти окончателно битката за титлата.

Когато Ел Класико наистина е на живот и смърт...

„Не съм говорил с Ракитич, двамата искаме да се подготвим на спокойствие за срещата“, заяви Модрич. „След последния съдийски сигнал ще се прегърнем и ще си поговорим. Да се надяваме, че ще трябва да го утешавам.“

„Според мен никога няма достатъчно билети за Ел Класико. Всички искат да дойдат и да гледат този двубой.“

Скандален опит на Барса да върне Неймар за Ел Класико

„Това, че ще трябва да играят без Неймар, ще е голям удар за тях, но ние трябва да гледаме нашия отбор. Титлата в Ла Лига е само една, а аз все още не съм печелил такава с Реал. Смятам, че моментът е дошъл“, коментира техничарят, който премина при „белия балет“ през 2012 година.