Легендата на Реал Мадрид Предраг Миятович за пореден път от началото на сезона нападна Гарет Бейл заради слабото представяне на уелския футболист. Сърбинът използва загубата 0:1 от Барселона, втора от този съперник само в рамките на броени дни, за да лансира тезата, че най-скъпата покупка в историята на „белия балет” в нито един момент не е показ защо бяха платени толкова пари за него.

Бейл има доста респектиращите 101 гола в 222 мача за „белия балет”, с които спечели по веднъж титлата в Ла Лига и Купата на Краля, както и 4 отличия в Шампионската лига. През настоящия сезон струвалият 100 милиона евро футболист има 13 гола в 33 срещи, но вече години насам е първият, който отнася критики, когато резултатите за Реал липсват.

Напоследък има все повече информации, че през лятото испанският колос отчаяно ще търси купувач, който да може да си позволи Бейл. „Искам да задам въпрос: може ли някой да обясни коя е идеалната позиция за Бейл след вече 5 години?”, заяде се Миятович в изказване пред "Кадена СЕР".

„Когато го пускат отляво, момчето не показва нищо и страда. Отдясно е същата история. Не е по-различно и когато играе зад нападателя.”

„Пет години и – аз самият не мога да обясня – не е ясно на коя позиция трябва да играе, че да може да направи това, което се очаква от него.”

От ноември месец насам Гарет Бейл няма изиграни пълни 90 минути за Реал Мадрид в шампионатен мач.