Футболният специалист Жозе Моуриньо анализира изминалото шампионатно Ел Класико между Реал Мадрид и Барселона, завършило с успех за каталунците с 1:0. Според португалеца „белите“ не са действали като „щастлив отбор“ на терена. Мадридският гранд инкасира второ поредно поражение от големия си съперник в рамките на три дни. По-рано през седмицата „блаугранас“ надвиха с 3:0 в полуфиналния реванш за Купата на Краля. Така след общ резултат 4:1 момчетата на Ернесто Валверде се класираха за финала. 

„Реал не действаше като щастлив отбор, като отбор, който изпитва сериозно себеуважение към себе си. Бе мекушав. Не смятам, че Реал е играл лошо, но има нужда от повече. Когато сезонът не ти тръгне добре, е много трудно да наваксаш след това“, започна Жозе Моуриньо пред beIN Sport.

Барселона записа историческо постижение на стадион "Сантиаго Бернабеу" в Ла Лига

„Реал Мадрид започна кампанията с един треньор (бел. ред. – Жулен Лопетеги), в последствие дойде Солари. В негова защита трябва да кажа, че той имаше смелостта да вземе някои оправдани решения. Ето защо и Винисиус е сред най-добрите в тима“, продължи Моуриньо.

„Самият мач между Реал и Барса нямаше традиционния заряд за едно дерби, което може да спечели титла“, сподели още Моуриньо, който взе отношение и по полемичната ситуация от първата част, в която каталунците имаха претенции, че Серхио Рамос е ударил с лакът в областта на лицето Лео Меси.

Пике обясни жеста си към феновете на Реал Мадрид 

„Мисля, че Рамос направи това, за да нажежи малко страстите в мача. По мое мнение мачът бе мек. През първото полувреме двата състава искаха да владеят топката, но не създадоха много реални голови опасности“, коментира Моуриньо, който бе начело на Кралския клуб от 2010-а до 2013 година.

Понастоящем Моуриньо е без работа. За последно той бе начело на Манчестър Юнайтед, но бе уволнен преди Нова година.