Присъдата на звездата на Реал Мадрид Гарет Бейл е прочетена лично от президента на клуба Флорентино Перес, твърди „AS“.

Бейл изчерпа търпението на Перес и президентът на „кралете“ е взел решение, че е дошло времето да сложи край на етапа на уелския футболист на „Сантиаго Бернабеу“.

Испанският вестник се позовава на източници близки до клуба, които са категорични, че 29-годишният футболист ще бъде продаден през летния трансферен прозорец. Само един изключителен финал на сезона може да промени решението на президента на Реал Мадрид, както се случи и в предишни години. Според същите източници е напълно изключеное Перес този път да се откаже от продажбата на уелсеца.

Гарет Бейл има договор с Реал Мадрид до 30 юни 2022 година.

Липсата на отношение и някои унизителни жестове на Бейл бяха капки, които изпълниха чашата на търпението на Флорентино. 

Бейл беше уверен, че напускането на Кристиано Роналдо ще представлява стъпка напред в неговото развитие, за да стане лидер на мадридската атака, въпреки интровертния му характер и факта, че едва говори испански.

Но действителността е различна. Не само, че представянето му не се подобри без Роналдо, но се влоши по отношение на предишните кампании. Този сезон Бейл има само 13 гола, а след назначението на Солари загуби титулярното си място. Той е едва 15-ият футболист по изиграни минути за Реал Мадрид при Солари със своите 1097 минути игрово време.

През лятото на 2017 година от Реал Мадрид се опитаха да го продадат на Манчестър Юнайтед, но уелсецът отказа да напусне „Сантиаго Бернабеу“.

През миналото лято Бейл не бе на дневен ред, защото Кристиано Роналдо и Зинедин Зидан напуснаха „Сантиаго Бернабеу“ с гръм и трясък. Сега сценарият вече е радикално променен. Клубът възнамерява да спечели, колкото е възможно от продажбата на Бейл, за да се справи с подновяването на състава, от което отборът се нуждае. Освен това Реал Мадрид по този начин ще премахне и футболистът с най-голяма заплата в състава. Уелсецът получава по 13 милиона евро на сезон.

При всички положения продажбата му няма да възлиза на дадените за него 100 милиона евро.

След пристигането си в Мадрид, през лятото на 2013 година, Бейл е взел участие в едва 58% от мачовете на Реал. Той е отбелязал 101 гола, като най-плодотворната му кампания е 2013/14, когато реализира 22 попадения. Само едно чудо може да спаси уелсеца отново.