Капитанът на Барселона Лео Меси е един истински кошмар за Реал Мадрид. Аржентинецът е най-добрият реализатор в историята на Ел Класико, но има една черна прокоба, която го преследва срещу този съперник. А именно, че никога не се е разписвал срещу него в турнира за Купата на Краля. 

Играещата легенда на каталунците седем пъти се е изправял срещу "белите" в тази надпревара, но нито веднъж не е успявал да се разпише срещу тях в нея. Последният му "нулев" мач беше първият полуфинал тази година в началото на февруари. 

Интересно е да се отбележи, че Меси се е изправял срещу 24 различни съперника за Купата на Краля, като се е разписвал срещу 22 от тях. Освен Реал, другият, който не е усещал точността на мерника на Ла Пулга, е аматьорският Граманет. Меси обаче се изправи срещу този тим като 17-годишно хлапе през 2004 г. и донякъде е нормално да не е вкарвал срещу него. 

Иначе Меси, както вече споменахме, е топреализатор в Ел Класико със своите 26 попадения. 15 от тях са дошли на стадиона на съперника, а мачът тази вечер ще е именно на "Сантиаго Бернабеу", така че може да се надява, че ще сложи край на тази голова суша срещу Реал за Купата на Краля.