Шефът на Ла Лига Хавиер Тебас засипа с похвали звездата на Барселона Лионел Меси и обяви аржентинеца за най-великия футболист в историята. Той призна превъзходството на Меси и изрази съжаление, че Кристиано Роналдо е напуснал Реал Мадрид и е преминал в Ювентус.

„Меси е част от Барселона и това ще продължи да бъде така. Ние го считаме за част от Ла Лига. Без никакво съмнение той е отвъд представите за това, което е един нормален играч. За нас той е една икона за Ла Лига. Той е най-важният футболист в историята на испанския футбол и най-великият футболист на световно ниво“, коментира Тебас.

„Аз съм мадридист, но тези, които не признават Меси за най-великия футболист в историята на футбола, не познават играта“, добави той.

„Винаги съм казвал, че моето желание е треньори като Моуриньо и Гуардиола да се върнат и да работят в Ла Лига. Това са двама много големи треньори със своите характери и отличителни черти. Те имат различни виждания за играта, различни стилове“, продължи той.

„За съжаление Кристиано Роналдо реши да напусне Реал Мадрид и да премине в Ювентус. Със сигурност Ла Лига загуби от това. Той има невероятна харизма и е играчът, който най-много се доближаваше до Меси. Техните съперничества бяха невероятни“, каза още Хавиер Тебас.