Бразилецът Винисиус Жуниор прави фурор в първия си сезон в Реал Мадрид. Той дойде от Фламенго през лятото, след като година и половина преди това бе договорен за 45 млн. евро.

Крилото е изиграл 25 мача, голям част от тях като титуляр (16), като е вкарал 4 гола и има 2 асистенции. Вини е участвал в 4 различни турнира - Ла Лига, Купата на краля, Световното клубно първенство и Шампионска лига.

Ако сравняваме показателите на играча в първия му сезон с тези на Лионел Меси с Барселона, ще видим, че аржентинецът играе едва 9 мача в първата си кампания (1 като титуляр).

В Ла Лига Меси играе 75 минути в общо 7 мача, в които отбелязва един гол - в 34-ия кръг на сезон 2004/2005 г. срещу Албасете.

В Шампионската лига Меси играе само в последния двубой от групите, в който Барса губи с 0:2 от Шахтьор Донецк. Той взима участие и в един мач за Купата на краля.

Трябва да отчетем, че в годините, когато Меси навлизаше в първия тим на каталунците, неговото място бе заето от играч като Роналдиньо.

От началото на този сезон Реал Мадрид търси заместник на Кристиано Роналдо, който след 9-годишен престой напусна в посока Ювентус. Въпреки че Жулен Лопетеги смяташе, че на Винисиус му трябва още време, за да израсне, идването на Сантиаго Солари откри фронта за таланта на бразилеца. А празнотата, оставена от Кристиано, му даде още по-голям шанс да блесне.