Голямата звезда на Барселона Лионел Меси е поискал от треньора на отбора да не разчита на Жерар Деулофеу. С тази новина излезе испанското издание „Дон Балон”.

Бившият играч на Евертън не бе в групата за вчерашното 2:2 срещу Селта Виго на „Камп Ноу”, което доведе до нови 2 изпуснати точки от лидерите в класирането. В Испания сега се шири мнението, че липсата на Деулофеу се дължи на изричното желание на Меси испанецът да не играе в мача.

Меси гони Деулофеу още преди да е привлечен

Деулофеу е юноша на Барселона и се завърна в клуба през това лято. Първият му период при каталунците не беше особено успешен, като още тогава се твърдеше, че Меси бил против налагането на младока, тъй като не виждал у него нужните качества, за да защитава цветовете на „Барса”.

Барселона стъпи накриво срещу Селта на "Камп Ноу"

През втората половина на миналия сезон Деулофеу изигра редица силни мачове за Милан и дори получи повиквателна за испанския национален отбор. Тази седмица той игра при 5:0 над Мурсия в ранните етапи от турнира за Купата на Краля, като бе обект на освирквания от феновете.

Меси е най-скъпоплатеният в света

„Дон Балон” твърди, че желанието на Меси Деулофеу да не играе съвпадало с това на другите тартори в съблекалнята. Предвид факта, че до няколко седмици контузеният Усман Дембеле ще бъде готов за игра, шансовете пред испанското крило могат да се свият още повече.