Наставникът на Барселона Ернесто Валверде разкри кои елементи от играта си трябва да подобри лятното попълнение Жерар Деулофеу, ако държи да се бори за титулярно място в отбора.

Две изненади в състава на Барселона

Испанският национал, който изкара много силни 6 месеца с екипа на Милан през миналия сезон, се завърна в родния си тим преди началото на кампанията, след като Барса се възползва от клауза в договора му с Евертън. Дотук обаче 23-годишният футболист има трудности с утвърждаването си под ръководството на Ернесто Валверде, а изявите му са епизодични и предимно като резерва.

За предстоящия шампионатен мач срещу Селта Виго Деулофеу дори не попадна в групата, а Валверде опита да неглижира ситуацията. „Вярно е, че той не е в групата, защото имаме много играчи. Ние сме широк състав”, каза Валверде.

Барса се разделя с двама или трима през януари

„Хубавото при Жерар е, че той се опитва да превъзмогне трудностите си и да бъде решаващ в атака. Във вторник ни предстои друг мач (домакинство срещу Спортинг Лисабон в Шампионската лига – б.р.), а през следващата седмица идва още един… Ще видим.”

„Жерар Деулофеу трябва да бъде ефективен, да бележи голове и да работи в защита по начина, по който треньорът иска. Всъщност всички трябва да правят последното”, допълни Валверде.