Голямата звезда на Барселона Лионел Меси е изразил претенции пред клубното ръководство какво точно трябва да направи, за да подсигури трансфера на Филипе Коутиньо от Ливърпул. Според „Дон Балон” аржентинецът не желае юношата на отбора Жерар Деулофеу да се връща на „Камп Ноу”.

Деулофеу напуска Милан, но и Евертън остава с празни ръце

Испанецът успя да възроди кариерата си през последните 6 месеца, които прекара под наем от Евертън в Милан. По тази причина шефовете решиха, че 23-годишният Деулофеу заслужава втори шанс при „блаугранас”. Барселона разполага с клауза за обратно откупуване, която възнамерява да използва. Още през април техническият секретар Роберт Фернандес потвърди за намеренията на каталунците да платят въпросните 10,3 милиона паунда.

Коутиньо: Хубаво е, че Барса проявява интерес към мен

И тук идва условието на Лионел Меси. Бълхата няма нищо против клубът да откупи своя кадър от „карамелите”, ала само при изричното условие, че той веднага бъде продаден с цел генериране на средства, които да се използват по направление за привличането на Коутиньо.

Всъщност това не е първият път, когато аржентинецът „спъва” кариерата на Деулофеу на „Камп Ноу”. За първи път испанецът попадна в първия тим на Барса през април 2011 година, а през август същата година записа дебют. Още тогава в Испания тръгна мнението, че именно Деулофеу ще бъде „новият Меси”.

Голямото притеснение на Коутиньо относно трансфер в Барса

За четирите си години при мъжете талантът обаче изигра само два шампионатни мача, като беше преотстъпван последователно на Евертън (2013/2014) и Севиля (2014/2015). Смята се, че Меси е причината за продажбата на Деулофеу през 2015 година, тъй като е изразил сериозни съмнения пред шефовете относно качествата на испанеца.