Звездата на Барселона Лионел Меси е твърдо против завръщането на Дъглас Перейра в отбора.  Според испанските медии петкратният носител на „Златната топка” е готов да използва своя статут в клуба, за да осуети подобен ход.

Закупеният през лятото на 2014 година десен защитник е една от най-големите трансферни издънки на Барса в последните години. 27-годишният играч има едва 3 шампионатни мача за каталунците, които му възлагаха големи надежди (въпреки скромната трансферна сума от 4 милиона евро).

"Ел Мундо" разкри детайли по "супер договора" на Меси

Много бързо истината лъсна и се видя, че Дъглас няма качества да се конкурира с Даниел Алвеш, затова той първо бе преотстъпен на Спортинг Хихон, а сега играем под наем в Бенфика, където също не получава много шансове.

Португалците имат намерението да върнат южноамериканеца на „Камп Ноу” още сега, а не да чакат чак до края на сезона, какъвто е срокът на сделката. Меси обаче е твърдо против завръщането на Перейра и вече е информирал ръководството относно своята позиция по случая.

Меси го може и по чорап

Меси не е единственият играч на Барса, който би бил недоволен от подобно развитие, като възнамерява да използва всяка частица от своя авторитет.

Дъглас още няма записан шампионатен мач за Бенфика, но иначе изигра 3 в тяхната катастрофална кампания в групите на Шампионските лига. Там „орлите” от Лисабон не успяха да спечелят дори една-едничка точица и отпаднаха безславно.