В края на ноември Лионел Меси поднови своя договор с Барселона до лятото на 2021 година. Според разкритията на вестник „El Mundo“, каталунците са похарчили 350 милиона евро за подновяването на договора на аржентинската суперзвезда.

Футболистът ще получава всяка година до края на неговия договор премия от по 20 милиона евро бруто. По този начин клубът се отблагодарява за верността на Меси. Към това трябва да се добави годишната заплата на играча, която е около 50 милиона евро бруто. Като цяло, Меси ще получава по 70 милиона евро бруто годишно.

Нетната заплата на Меси на сезон ще възлиза на 35 милиона евро, като в нея не са включени приходите от имиджовите права на футболиста, ексклузивните приходи на играча, както и премиите.

Нетното възнаграждение на Меси е с 14 милиона повече в сравнение с това на Кристиано Роналдо, който получава 21 милиона евро в Реал Мадрид.

Меси заработва по 95 890 евро на ден или по 66 евро на всяка минута до 30 юни 2021 година.

Меси е най-скъпоплатеният в света

Според „El Mundo“, Барселона ще изразходва 84% от бюджета си за заплатите на футболистите от първия отбор, нещо, което не се препоръчва, тъй като водещите международни финансови организации съветват това перо да не надхвърля 70%.

Край! Меси подписа до 2021 година