Старши треньорът на Реал Мадрид Жулен Лопетеги успокои „бялата общност“ по отношение на нестихващите слухове, че Лука Модрич ще напусне клуба. Както е известно, се твърди, че капитанът на Хърватия ще поеме към Интер, но бившият селекционер на Испания бе категоричен, че няма съмнения, че полузащитникът ще остане на „Сантиаго Бернабеу“.

Лопетеги говори след победата над Ювентус с 3:1 в мач от International Champions Cup. Успехът дойде след пълен обрат и с голове Марко Асенсио, точен на два пъти, и Гарет Бейл.

„Президентът на Реал каза, каквото имаше по темата с Модрич. Аз нямам какво да добавя. Той е изключителен играч и ние го очакваме с отворени обятия. Говорих с него след Мондиала, за да уточним, че ще се присъедини към подготовката на 8 август. Модрич е футболист, който ме очарова и той е наясно с това. Ще съм щастлив да продължи да играе футбол така в Реал Мадрид. Лука е играч на Реал Мадрид и ще продължи да бъде такъв. Нямам съмнения. Заедно сме се наслаждавали и пак ще е така“, каза Лопетеги.

„Проверката срещу Ювентус бе добра. Това е само контрола, така че резултатът не е от значение. И при поражението от Юнайтед имаше позитивни неща. Срещу Ювентус пак така, но има какво да подобряваме. Отборът върви напред“, коментира успеха над Ювентус Лопетеги.  

Перес готов да се раздели с Модрич

Gazzetta dello Sport с нови любопитни разкрития за сагата с Модрич