Италианското издание Gazzeta dello Sport публикува нови любопитни разкрити около сагата с футболиста на Реал Мадрид Лука Модрчи, който е спряган за трансфер в Интер.

Според източници на изданието хърватският национал имал принципна договорка с президента на „белия балет“ Флорентино Перес, че когато се почувства изчерпан за изявите си на „Сантиаго Бернабеу“, ще се разделят по цивилизован начин. Идеята на мъжката дума, която си дали Перес и Модрич била да не се правят спънки на полузащитника и той да може да направи спокойно трансфер в друг клуб.

Лука Модрич

източник: Gulliver/Getty Images

Това в никакъв случай обаче не означавало Модрич да бъде пуснат без пари. Смисълът на обещанието, което дал босът на европейския клубен шампион, бил просто Модрич да бъде продаден за по-малко от освобождаващата му клауза (750 милиона евро), пише още Gazzetta dello Sport.

Твърди се, че подобна принципна договорка съществувала и между Перес и Кристиано Роналдо. Както е известно, от новия сезон португалецът ще се подвизава в Серия А, където ще играе с екипа на Ювентус.  

Кристиано Роналдо

източник: БГНЕС

Още новини:

Флорентино Перес готов да се раздели с Модрич

Перес: Интер дава 750 милиона и има Модрич