След дълги преговори, увещавания и няколко отхвърлени оферти, Ливърпул най-после се пречупи! Шефовете на мърсисайдци са дали "зелена светлина" на трансфера на най-голямата си звезда Филипе Коутиньо в Барселона. 

Денят Х за трансфера на Коутиньо, разговорите кипят

Новината е на експерта по трансферните дела в Премиършип и Примера дивисион Гийем Балаг и е публикувана във вестник "Ас". През лятото журналистът нееднократно се позоваваше на информации от източници в английския клуб около сделката тогава и винаги се оказваше прав. 

Барса даде офертата за Коутиньо, каква е тя?

Според него, сега вече "червените" са смекчили тона и са склонни да започнат преговори за продажба. А цяло лято категорично отхвърляха офертите от Барселона за бразилеца, независимо че в един момент можеха да приберат над 170 млн. евро за него.

Ливърпул вече имал набелязан заместник на Коутиньо

Сега се очаква Ливърпул да склони на 110 млн. евро твърда сума плюс още 40 млн. евро бонуси в зависимост от представянето на играча. Решаващи за промяната на становището на клуба са се оказали два фактора. 

Агентите на Коутиньо се извиниха на Ливърпул

Единият е срещата с мениджъра на играча Киа Жоорабчиян, която се е състояла в Лондон късно снощи. Другият, и по-решителен, фактор е било категорично становище на Коутиньо, че повече не му се играе в клуба и иска трансфер в Барселона. 

Коутиньо и Салах пропускат и мача срещу Евертън

Така вече има зелена светлина пред преговорите и се очаква те да бъдат финализирани между 5 и 7 януари. По всичко изглежда, че бразилецът вече е изиграл последния си мач с червения екип в края на 2017 г.