Роберт Левандовски ще направи дебют в Ел Класико тази неделя на „Сантиаго Бернабеу“. Полският нападател е вкарал половината голове за Барселона през този сезон (14 от 28-те) и е временен водач в голмайсторската класация на Ла Лига с 9 попадения. В Шампионска лига той също е сред водачите с 5 гола, на равно с Мохамед Салах и Ерлинг Халанд. Тези данни потвърждават, че полякът се адаптира много добре в Барселона и преминаването му на „Камп Ноу“ се превръща в голям успех за каталунците.

Левандовски ще бъде голямото оръжие за треньора Шави Ернандес в дербито на Ла Лига срещу Реал Мадрид. Нападателят вече знае да бележи на „кралския клуб“ от дните му в Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен.

Роберт Левандовски има шест гола в последните си осем мача срещу Реал Мадрид, а първата му среща с „белите“ е през октомври 2012-та година в Шампионска лига, когато Борусия Дортмунд и испанския гранд са в една група. Полякът откри резултата, а Дортмунд спечели двубоя с 2:1. В следващия мач между двата отбора, Левандовски помогна с асистенция за равенството 2:2 на „Сантиаго Бернабеу“.

Считаният от много за най-добър мач на Левандовски в Шампионска лига е именно срещу Реал Мадрид, но през април 2013-та година, когато той вкара четири гола на Реал Мадрид в първия мач от полуфиналите на Шампионска лига. Защитниците на „кралския клуб“ бяха безпомощни срещу нападателя на Борусия. Във втория двубой от полуфиналите „лос бланкос“ печели с 2:0, а Борусия продължава към финала, който губи от Байерн Мюнхен. В същото лято, Левандовски премина в Байерн Мюнхен.

Следващата среща на полския нападател и Реал Мадрид бе чак през 2017-та година в четвъртфинал на Шампионска лига. Левандовски за жалост изпусна първата среща, заради контузия в рамото, а във втория мач на „Сантиаго Бернабеу“ той се разписа и откри резултата, но Реал Мадрид все пак продължи към полуфиналите.

Ел Класико е утре от 17:15 часа.